Cum sa identifici cheltuielile invizibile si sa fii mai chibzuit cu banii

Cum sa identifici cheltuielile invizibile si sa fii mai chibzuit cu banii

 Termenul de cheltuiala invizibila este din ce in ce mai des utilizat in zilele noastre, dar putini stiu exact ceea ce defineste si cum sa faci in asa fel incat sa identifici una. Cheltuielile invizibile sunt acele cheltuieli de care iti dai seama prea tarziu la sfarsitul lunii atunci cand faci balanta. De cele mai multe ori, atunci cand faci asemenea cheltuieli stii de fapt unde se duc banii, dar fie din lipsa timpului sau din cauza neatentiei ajungi sa repeti aceleasi greseli. Citeste in continuare despre cum sa fii mai chibzuit cu banii tai!
 
Intreaba-te care e utilitatea lucrului pe care il cumperi
 
Primul sfat pe care trebuie sa il pui in aplicare e sa iti faci un obicei din a verifica utilitatea lucrului sau serviciului pe care il cumperi. Se poate intampla foarte usor sa cumperi lucruri de care nu ai nevoie sau sa cheltui prea multi bani doar din motive emotionale. Daca nu ai neaparata nevoie de lucrul respectiv incearca sa iti organizezi felul in care cheltuiesti pentru a fi si fericit, dar si pentru a fi sigur ca ai suficiente fonduri pana la sfarsitul lunii. Daca ai nevoie de o solutie inteligenta, ia-ti creditul pana la urmatorul salariu si ocupa-te de problemele financiare imediate.
 
Verifica de doua ori
 
De exemplu, daca masina pe care o conduci e cumparata la mana a doua e posibil sa aiba anumite componente uzate care fac sa consume carburant sau ulei dublu decat in mod normal fara sa iti dai seama imediat. Orienteaza-te catre reparatii facute de specialisti sau, daca este nevoie, un nou automobil pentru a putea merge la munca zi de zi. Apeleaza la un credit simplu, ia-ti o masina cu un consum redus si ai grija ca de acum inainte sa verifici de doua ori toate cheltuielile.
 
Cheltuieste inteligent
 
Chiar daca pare contraintuitiv, uneori sa dai mai multi bani la inceput pe un produs sau serviciu ar putea insemna sa salvezi mai multi bani pe termen lung. De exemplu, daca vrei sa iti iei o centrala termica de apartament, care e o investitie semnificativa, in loc sa mergi pe un model foarte ieftin dar ineficient ia-ti un credit online urgent si opteaza pentru un model cu randament foarte bun. Cu timpul investitia initiala se va amortiza si consumul de energie va fi mult mai mic.
 
 
Nu uita ca poti foarte usor sa faci in asa fel incat sa iti notezi toate cheltuielile intr-o aplicatie pentru smartphone de gestionare a bugetului tau lunar. Asta iti va crea obiceiul de a fi mai atent cu banii si te va face mai chibzuit pe viitor. Care crezi ca sunt cheltuielile de care te-ai putea lipsi luna viitoare?
 

 Votati-ne! Evaluați acesta conversatie pentru a ne ajuta să imbunatatim calitatea serviciile oferite +