Cateva sfaturi pentru planuirea financiara a carierei in mod inteligent

Cateva sfaturi pentru planuirea financiara a carierei in mod inteligent

Foarte multe persoane considera un loc de munca a fi doar o sursa de venit, fara sa se gandeasca la oportunitatile si dezavantajele ce vin odata cu acesta. Mai mult decat atat, un nou job poate insemna o schimbare de cariera sau desavarsirea unui abilitati personale cu beneficii pe termen lung. Daca esti atent la cateva detalii importante poti obtine locul de munca la care visezi si chiar sa iti deschizi ulterior propria ta firma. Citeste in randurile urmatoare despre cum poti face cateva decizii financiare chibzuite de pe urma carora sa ai beneficii simtitoare.
 
Schimbarea carierei
 
Schimbarea carierei si a locului de munca e o optiune ce poate parea riscanta la inceput, dar care iti poate aduce multe avantaje. Daca ai deja un job si nu consideri ca este exact ceea ce ti-ai dorit din punct de vedere al lucrurilor pe care le faci, al salariului, colectivului sau altor motive, ai intotdeauna optiunea de a schimba domeniului. Atunci cand te decizi sa iti cauti un nou loc de munca vei avea nevoie de fonduri pentru a te intretine pana la noul job asa ca fa-ti cont pe toate site-urile de angajare cunoscute si ia-ti un credit pana primesti salariul.
 
Obtinerea abilitatilor noi
 
De multe ori se intampla sa iti doresti un nou loc de munca, dar sa fie nevoie de anumite abilitati profesionale pe care nu le ai sau inca nu le-ai dezvoltat atat de mult cat este necesar. Iti recomandam sa te inscrii la cateva cursuri de pe urma carora sa obtii certificari ce te diferentiaza. De exemplu, daca iti doresti sa devii un designer grafic, inscrie-te la unul din training-urile creative pentru ilustratori. Desigur, pentru a reusi e nevoie sa te implici destul de mult, mai ales daca mentii un job 8 ore pe zi. Pentru a-ti asigura plata trainingului, transportul si materialele necesare ia-ti un microcredit pentru urmatoarea mare schimbare profesionala.
 
Un nou inceput
 
Poate cea mai importanta schimbare profesionala pe care o poti face este sa devii antreprenor. A-ti deschide o firma noua presupune foarte multa planificare, alegerea oamenilor potriviti cu care sa pornesti la drum, dar si resurse financiare semnificative. Sfatul nostru este sa iei un credit simplu si sa te ocupi de cheltuielile initiale. De exemplu, daca tocmai ti-ai creat o mica agentie de design grafic, trebuie ca tu si angajatii tai sa aveti un loc unde sa va desfasurati activitatea, calculatoare si tablete, dar si oameni care sa se ocupe de achizitionarea noilor clienti. Totusi, daca ti se pare un pas prea mare de facut la inceput, incearca sa lucrezi pe cont propriu pe cateva proiecte pentru a invata sa-ti gestionezi relatiile cu clientii si a-ti organiza orarul de lucru in mod eficient.
 
Atunci cand vrei sa iti imbunatatesti abilitatile profesionale sau sa pornesti o noua intreprindere trebuie sa ai in vedere faptul ca investitiile facute iti vor aduce oportunitati si avantaje timp indelungat chiar daca pot parea riscante la inceput . Tu ce fel de afacere vrei sa deschizi?
 

 Votati-ne! Evaluați acesta conversatie pentru a ne ajuta să imbunatatim calitatea serviciile oferite +