De ce e important sa ai o educatie financiara

De ce e important sa ai o educatie financiara

Educatia financiara se refera a detine un set de cunostinte care sa te ajute sa iti gestionezi eficient nu doar cheltuielile, ci si investitiile. Prea putini dintre noi mai tin cont de practici care sa te faca mai chibzuit cu bugetul tau lunar si astfel uita sa aloce anumite resurse de capital unor arii din viata lor care ar necesita mai multa atentie. Cu toate acestea, publicul general tinde sa fie reticent fata de termenii complecsi din domeniul financiar si trec cu vederea faptul ca o atitudine preventiva este mult mai eficienta decat rezolvarea problemelor. Citeste despre cum te ajuta aceasta atitudine in randurile urmatoare.
 
Fa un bilant si rezolva problemele urgente
 
In primul rand trebuie sa iti dai seama care este situatia ta actuala: acorda-ti o ora sau doua si identifica sursele tale de venit si cheltuielile facute in luna aceasta. Ai fi surprins sa afli cati bani dai cumparand din impuls lucruri de care nu ai nevoie cu adevarat. Urmatorul pas este sa iti dai seama care sunt problemele urgente catre care trebuie sa aloci mai mult capital. De exemplu, daca locuinta in care stai are probleme cu instalatia de apa si nu ai bani pe moment, iti recomandam sa iei un microcredit. Mai ales atunci cand ai un venit stabil si problemele tale trebuie rezolvate, cel mai inteligent sa previi o stricaciune si mai mare ocupandu-te de ea cat de repede poti.
 
Evita inteligent viitoarele cheltuieli
 
Odata ce ai facut bilantul pentru a vedea veniturile si cheltuielile tale imediate, trebuie sa te orientezi catre cheltuielile pe care le-ai putea optimiza activ. Concret, asta inseamna sa inlocuiesti obiectele sau obiceiurile care consuma bani cu unele mai economice. Imagineaza-ti ca ai un teren de 100 de hectare  plantate cu porumb si trebuie culese in urmatoarele 2 saptamani. In loc sa folosesti un tractor modificat pe care il ai deja si care consuma 30 de litri de motorina pe hectar, mai bine te orientezi catre un nou utilaj. Ia-ti un credit online urgent si achizitioneaza o combina noua si eficienta, care iti va usura munca si pe viitor.
 
Mai multe oportunitati pentru dezvoltarea ta
 
Una din cele mai comune practici ineficiente este sa nu investesti bani chiar in propria ta persoana. Mai ales daca iti setezi, de pilda, anumite obiective profesionale care se bazeaza pe invatarea unui nou set de abilitati, ar trebui sa profiti cat mai repede de aceasta oportunitate. Abilitatea de a suda sub apa diverse metale si aliaje de compozitii deosebite este unul din cele mai banoase joburi, dar pentru a-l obtine ai nevoie de un curs intensiv scump. Nu trebuie decat sa iei un credit rapid si sa obtii acreditarea de sudor profesionist care te va ajuta pe termen lung.
 
Care e primul pas pe care il vei face pentru a gestiona mai bine banii tai?
 

 Votati-ne! Evaluați acesta conversatie pentru a ne ajuta să imbunatatim calitatea serviciile oferite +