Totul despre educatia financiara si creditarea responsabila

creditarea responsabila
Auzim din ce in ce mai des de educatia financiara, despre cum se pot gestiona cat mai bine resursele financiare de care dispunem si despre cum ar trebui sa se procedeze in eventualitatea unui imprumut. Tocmai de aceea, am decis sa abordam si noi acest subiect si sa va dezvaluim cativa pasi importanti pentru educatia dvs. financiara si creditarea responsabila.

In primul rand, trebuie lamurit termenul de educatie financiara.

Acesta este procesul prin care se pot dobandi cunostinte, informatii si aptitudini importante referitoare la deciziile financiare pe care le luam referitor la gestionarea corecta a veniturilor. Educatia financiara ajuta la realizarea unor analize pe baza unor informatii corecte, reale cu privire la cheltuielile lunare si mai mult, ajuta la o gestionare corecta a banilor. Rezultatul cunostintelor financiare este echilibrul prin diminuarea cheltuielilor si de ce nu, economisirea unor rezerve utile pentru urgente.

Accesul pe care il ofera utilizarea tehnologiei, in general, si a mijloacelor de comunicare online in special, la informatii financiare si de gestiune corecta a veniturilor, este incredibil. Nevoia unei educatii financiare a aparut ca si efect al diversificarii nevoilor oamenilor si a consumerismului aflat in plina ascensiune.

Primul pas pentru dobandirea unei educatii financiare este intelegerea importantei unui venit stabil si de ce nu, a unor mai multe surse de venit astfel incat sa nu mai existe aceasta dependenta atat de mare de salariu.

Pasul 2: Avand o evidenta clara a veniturilor, este foarte important sa se realizeze o analiza a cheltuielilor lunare fixe si variabile pentru a se identifica de unde pot fi diminuate unele sume in vederea economisirii.

Daca pana acum nu ati luat in calcul pasii de mai sus iar bugetul vostru a fost dat peste cap, creditarea pentru nevoi personale poate fi o solutie care va poate scoate din mici impasuri atunci cand imprumutul la prieteni sau rude nu reprezinta o optiune.

Totusi, trebuie sa aveti cateva cunostinte si despre creditarea responsabila. In acest sens, va recomandam ca inainte de a opta pentru un credit, sa va ganditi daca intr-adevar motivul pentru care va doriti o anumita suma de bani este intr-adevar justificat. Foarte multe persoane apeleaza la imprumuturi mari, acoperindu-le cu dificultate. La o simpla analiza, nevoile respective pentru care s-au facut solicitarile, nu erau atat de urgente. Este important sa fie intelese instrumentele financiare de creditare existente pe piata, beneficiile si mai ales, sa se tina cont daca intr-adevar corespund nevoilor celor care doresc sa obtina un credit. Mai departe, alte aspecte care trebuie sa fie luate in considerare sunt: timpul alocat solicitarii si aprobarii creditului sau posibilitatea financiara de returnare a banilor.

Tocmai de aceea, noi, echipa Ferratum, incurajam creditarea responsabila, doar pentru nevoi financiare mici si urgente prin solicitarea unui credit redus ca si suma de bani in raport cu veniturile lunare ale fiecarui solicitant.

Pentru urgente financiare, puteti lua in calcul imprumutul urgent fara costuri, creditul de nevoi personale sau creditul pana primesti salariul.

Cand a fost ultima oara cand ati luat un credit si cat de mult ati tinut cont de creditarea responsabila?
 
 

Simulare credit nevoi personale

 Votati-ne! Evaluați acesta conversatie pentru a ne ajuta să imbunatatim calitatea serviciile oferite +