Ce legatura exista intre evidenta resurselor financiare si pierderea in kilograme?

evidenta resurselor financiare

Te-ai intrebat vreodata care este legatura intre pierderea in kilograme si evidenta resurselor tale financiare? Aparent niciuna. Insa, din punct de vedere comportamental, pot exista destul de multe asemanari. Majoritatea oamenilor s-a confruntat la un moment dat cu kilogramele in plus si a incercat sa slabeasca.Unii, se cantaresc zilnic si calculeaza fiecare gram scazut sau, dupa caz, acumulat. Altii isi calculeaza mesele din punct de vedere caloric si isi formeaza un obicei de a lua masa si gustarile la ore fixe.


Ce vrem sa evidentiem prin acest exemplu? Este simplu! Atunci cand oamenii au un obiectiv, isi monitorizeaza atent progresele. Asta inseamna ca prioritizeaza acele lucruri care sunt cu adevarat importante pentru ei. Si la fel ca in cazul monitorizarii greutatii, este ideal sa procedam si atunci cand ne monitorizam resursele noastre financiare.


Exemplul de mai sus poate fi si exemplul tau. Sa facem un exercitiu de imaginatie:
Gandeste-te doar la esecul indeplinirii obiectivelor pe care ti le-ai stabilit pana acum si la cum te-a facut sa te simti. Ca si in cazul slabitului, probabil ai avut si obiective pentru a caror indeplinire erai conditionat financiar. Poate ai vrut sa iti cumperi o vacanta, o masina, sa iti redecorezi locuinta, sa iti cumperi un ceas mai scump pe care in mod normal nu ti l-ai fi permis si lista poate continua.


Pentru a evita esecul, la fel ca si pierderea in greutate, trebuie sa iti faci o evaluare a principalelor cheltuieli. Foarte multi oameni tind sa cheltuiasca multi bani pe lucruri de care nu au nevoie iar la final, cand trag linie, bugetul este pe minus. Daca este si cazul tau, atunci trebuie sa iti pui cateva intrebari:

  1. De ce suma ai nevoie pentru a-ti acoperi cheltuielile lunare fixe si variabile?
  2. Pe ce cheltui cei mai multi bani?
  3. Cat ai reusit sa economisesti lunar pana acum iar daca inca nu ai facut-o, care sunt cauzele?

O evidenta clara a cheltuielilor si veniturilor tale te va ajuta sa stii in orice moment cati bani mai ai si cati mai poti economisi.


Daca vrei sa slabesti, iti notezi in fiecare zi greutatea. Daca vrei sa economisesti, incerci sa iti gestionezi cat mai bine cheltuielile iar daca te-ai imprumutat, incerci sa revii pe linia de plutire achitandu-ti creditele.


Nu se stie niciodata cand poate interveni o urgenta care sa te conditioneze financiar astfel incat sa intri atat in economii sau sa fie nevoie sa apelezi la un credit.


Cand dezvolta oamenii obiceiuri sanatoase din punct de vedere financiar?


De regula dupa ce “se intind mai mult decat plapuma”. Asadar, daca si tu te afli in aceasta situatie, trebuie sa stii ca pentru a-ti creste nivelul de trai este important sa:

  1. Ai control asupra finantelor. Asta inseamna sa stii mereu pe ce ai cheltuit si de cati bani mai dispui.
  2. Iti planifici veniturile. E bine sa stii intotdeauna ce poti realiza daca economisesti, sa iti setezi obiective clare si sa stii exact cand nu te tii de plan.
  3. Economisesti, putin cate putin in fiecare luna. Indiferent de cheltuielile care apar, este indicat sa iti setezi o suma minima pe care sa o pui de o parte lunar. Astfel, vacanta mult visata va fi mult mai usor de achitat iar urgentele tale financiare se vor rezolva mai repede. Iar pentru situatii neprevazute care iti depasesc si economiile, ia in calcul un credit de nevoi personale, simplu si usor de obtinut dar mai ales, de rambursat.

P.S: Acum stii care este legatura dintre slabit si evidenta resurselor financiare.

 

Solicita creditul

 

 Votati-ne! Evaluați acesta conversatie pentru a ne ajuta să imbunatatim calitatea serviciile oferite +