3 greseli pe care le poti face atunci cand vrei sa economisesti

greseli pe care le faci cand economisesti

Exista un moment in viata ta cand vrei sa ai o siguranta financiara si simti ca singura solutie pe care o ai este sa economisesti. E atunci cand simti ca o sa devii o persoana responsabila si vei avea suficiente economii pentru problemele neasteptate care apar in viata ta. Totusi, oricat de mult ai incerca, pare imposibil sa faci economii, iar cel mai frustrant lucru este ca nu intelegi de ce nu reusesti sa economisesti suficient. Exista cateva greseli pe care este posibil sa le faci si tu in procesul de economisire.

Mai jos le vom enumera si detalia, iar daca te regasesti in ele, stii cum ar trebui sa le schimbi.

Nu esti atent la cheltuielile pe care le faci

Principalul dusman al economiilor tale sunt cheltuielile pe care le faci zi de zi. Este normal sa cheltui banii pe care ii primesti din sursele tale de venit, dar uneori pur si simplu nu poti sa iti dai seama care au fost cheltuielile pe care le-ai facut. Un lucru ce te poate ajuta in astfel de situatii sunt aplicatiile mobile care te ajuta sa iti inregistrezi lunar veniturile si cheltuielile. Acestea functioneaza destul de simplu. Adaugi veniturile tale si cheltuielile pe care le faci si care pot fi incadrate in categorii precum: sanatate, transport, mancare, dezvoltare personala etc. La sfarsitul lunii vei vedea intr-un grafic care sunt cele mai mari cheltuieli pe care le faci si care sunt veniturile tale lunare. Asta te poate ajuta sa nu mai cumperi lucruri de care nu ai nevoie si sa stii pe ce se duc banii tai. Este primul pas spre a face economii.

Nu iti prioritizezi cheltuielile recurente

Un lucru de care trebuie sa tii cont cand vrei sa economisesti sunt cheltuielile tale lunare, cum ar fi facturile sau ratele. Sa presupunem ca ai apelat la un credit de nevoi personale pentru a-ti repara masina de spalat care se stricase intr-un moment nepotrivit din punct de vedere financiar. Pentru urmatoarele 3 luni va trebui sa platesti cate o parte din imprumut, alaturi de celelalte cheltuieri recurente. Fa-ti un plan al veniturilor castigate astfel incat sa nu ramai fara bani cand trebuie sa platesti o rata sau o factura. Aceste tipuri de cheltuieli sunt cele mai importante. Restul banilor ii poti imparti astfel incat sa economisesti o parte din ei.

Nu economisesti constant sau suficient

O problema constanta pe care e posibil sa nu o iei in considerare este lipsa unui program riguros care sa te ajute sa faci economii. Ar trebui sa iti impui un procent din venituri pe care sa il economisesti lunar, indiferent de fluctuatia veniturilor tale. Evident, trebuie sa fie un procent suficient de mare incat economiile tale sa te poata ajuta la nevoie. Poti incepe cu 10% din veniturile tale lunare si sa pui banii de-o parte fix in momentul in care i-ai primit.

Sa faci economii nu este foarte complicat, atata timp cat vrei cu adevarat sa economisesti. Repara greselile pe care le faci si rezultatele nu vor intarzia sa apara.

 Votati-ne! Evaluați acesta conversatie pentru a ne ajuta să imbunatatim calitatea serviciile oferite +