Ferratum, finantator al lung-metrajului Octav

Ferratum, finantator al lung-metrajului Octav
Frumoasa ecranizare a filmului Octav, in regia lui Serge Ioan Celebidachi, a avut parte de o premiera de Oscar la Sala Palatului din Bucuresti si a fost lansata oficial in cinematografe pe data de 6 octombrie. 
 
Pelicula transpune cu maiestrie incursiunea in timp a batranului Octav (rol interpretat de Marcel Iures), revenit in casa parinteasca dupa o absenta indelungata, alaturi de micuta Ana (Alessia Tofan) prima lui iubire din copilarie. Desi este hotarat sa vanda conacul parintesc, diferitele ipostaze prin intermediul carora retraieste momente importante din trecutul sau, il determina sa revina asupra deciziei initiale.

 
„Este cel mai frumos rol pe care l-am primit pana acum” – Marcel Iures


 
Marcel Iures – Victor Rebengiuc, devotamentul neconditionat al unei prietenii ce a rezistat timpului


Cei doi giganti ai teatrului si filmului romanesc si-au intersectat carierele in mai multe randuri incepand cu piesa „Hamlet”, in anul 1985, cand rolul lui Horatio ii era atribuit lui Marcel Iures, iar cel al groparului, era jucat de Victor Rebengiuc. De asemenea, in anul 2000, cu ocazia împlinirii a 450 de ani de la nasterea lui William Shakespeare, intr-o montare memorabila a piesei regizate de faimosul Liviu Ciulei, rolul printului Hamlet este interpretat de Marcel Iures, iar cel al lui Claudius de catre Victor Rebenciuc. Au mai impartit aceeasi scena si in ”Dimineata pierduta” (1986) si in ”A treia teapa” (1988).  
„Octav” ii aduce din nou impreuna, creionand frumusetea profunda a unei prietenii vechi de zeci de ani. Bucuria incomensurabila afisata la revederea bunului prieten este redata deVictor Rebengiuc prin intermediul personajului Spiridon.

 
„Ce imi place mie, cel mai mult, este acest devotament prietenesc, dezinteresat, prezentat in film. Si asta, cand traim intr-o lume in care exista numai interes, in jurul nostru” - Victor Rebengiuc


 
Ana si Octav, de ieri si de azi


 
Cele doua personaje principale sunt surprinse in diferite etape ale vietii si sunt interpretate de actrite si actori diferiti:
 
 
Ana, 10 ani (Alessia Tofan)                                                                                                         

Alessia Tofan - Ana
 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Octav, 10 ani (Eric Aradits)
 
  Eric Aradits - Octav

 
Ana, 19 ani (Dana Rogoz)         
                                                                 
Dana Rogoz - Ana 
 
 
                                   
Octav, 19 ani (Alexandru Mandu)
 
 Alexandru Mandu - Octav

 
 
Ana, batrana (Camelia Zorlescu)   
                             
Camelia Zorlescu - Ana
 
 
                                            Octav, batran (Marcel Iures)​
 
  Marcel Iures - Octav

 

Ce spun actorii
 

Din distributia filmului „Octav” mai fac parte nume cu rezonanta ale cinematografiei romanesti printre care Andi Vasluianu, Lia Bugnar, Ioan Andrei Ionescu, Mihai Dinvale, Maria Obretin.


Ioan Andrei Ionescu: „Lumea aceasta nu are cum sa aiba raport decat cu sinele, cu noi care am fost candva copii si autenticitatea nu poate sa vina decat dintr-o parere personala”


Andi Vasluianu:”Noi accesam memoria tot dintr-o nevoie si genul acesta de filme te apropie de tine, te introduc intr-o introspectie. „


Alessia Tofan: „Batranetea este o etapa in care te simti putin mai melancolic cand iti aduci aminte de tinertea ta cand erai fericit si nu aveai griji'.”


 
Ferratum a sprijinit filmul Octav

 

Ferratum Romania este unul din finantatorii filmului „Octav” si suntem mandri ca am putut sprijini acest minunat proiect cinematografic. FiImul romanesc trebuie in continuare incurajat si sustinut deoarece are un potential formidabil, dovada fiind chiar povestea batranului Octav.

 

Ferratum finantator film Octav.


Trailerul filmului poate fi urmarit aici si mai multe detalii despre acesta puteti gasi pe pagina de Facebook Octav.