cum sa iti alegi obiective puternice pentru Anul Nou

 

„Indiferent daca tu crezi ca poti sau nu – ai dreptate” – Henry Ford

Am ajuns si aici – au trecut cateva zile de cand a inceput Anul Nou. Ce obiective ti-ai setat in acest an? Esti pregatit sa te schimbi, sa inveti ceva nou sau sa vezi un loc nou?

Daca nu lucrezi constant pentru a-ti depasi limitele, este foarte posibil sa ai obiective confortabile si familiare pentru Anul Nou. Asta datorita faptului ca ne vedem intr-un anumit mod si stim care sunt abilitatile noastre in functie de mentalitatile noastre.

Felul de a gandi iti dicteaza obiectivele pe care le alegi.

Cum te vezi?

Tindem sa ne alegem obiectivele in functie de abilitatile pe care credem ca le avem.

Ia-ti un moment si gandeste-te la felul in care opiniile si comentariile celorlalti despre tine si abilitatile tale ti-au influentat obiectivele, personal si profesional. Este posibil sa realizezi de ce ai luat anumite decizii si ti-ai setat anumite obiective.

Atunci cand ne alegem obiectivele, felul in care gandim ne poate incuraja sau descuraja sa incercam lucruri noi, sa ne provocam pe noi insine sau sa descoperim lucruri de care ne-am bucura sau in care putem excela.

Este important ca atunci cand ai de ales sa te intrebi de ce ai alege mai degraba optiunea A in locul optiunii B. Este pentru ca e mai usor, pentru ca te simti mai in siguranta, sau datorita succeselor anterioare?

Fii curios

In cartea "Felul de a gandi: Noua Psihologie a Succesului", Carol Dweck, autoare si profesor de psihologie la Universitatea Stanford, exploreaza credintele constiente si inconstiente, si ce impact are schimbarea credintelor asupra vietii noastre.

Cu un mod de a gandi concret, ne vedem abilitatile ca fiind sigure. Cu un mod de a gandi ce are la baza ideea de crestere, credem ca putem invata mereu, ca ne putem dezvolta si putem sa avansam.

Daca ai un mod de a gandi ce se bazeaza pe crestere, este mult mai posibil sa incerci lucruri noi care te intereseaza.  Cand iti dezvolti un mod de a gandi bazat pe crestere, cu efort si chiar si cu intarzieri, poti sa iti atingi obiectivul.

Spatiu pentru dezvoltare

Cu un mod de a gandi bazat pe dezvoltare, studiile au aratat ca daca vedem o mica imbunatatire in ceea ce facem sau ceea ce vrem sa invatam, vom respecta efortul depus.

In plus, in loc sa ne gandim ca nu suntem buni la un anumit lucru, iar acesta sa ne dea in spate, putem sa vedem prin eforturile pe care le depunem ca am crescut si am devenit mai buni.

Deci, felul in care te privesti a avut un rol importat in alegerea obiectivelor tale?

Fii cine vrei sa fii, mergi unde iti doresti sa mergi

Deci, acum ca a inceput un nou an, ia-ti un moment si gandeste-te ce ti-ar placea sa incerci, ce ai vrea sa faci, unde vrei sa mergi si vezi care sunt rezultatele.

Daca visezi la o alta viata fata de cea pe care o ai acum, uita-te la modul in care gandesti si concentreaza-te asupra lucrurilor pe care ti le-ai spus. Intreaba-te cum poti sa iti schimbi credintele pentru a ajunge unde iti doresti.

Schimbarea incepe aici

Noi, cei de la Ferratum, incurajam oamenii sa lupte pentru lucrurile care conteaza cel mai mult pentru ei. Indrazneste sa traiesti viata pe care iti doresti sa o traiesti.

Uneori vei gasi obstacole in drumul tau. Obstacolele sunt blocaje temporare pe care trebuie sa le misti din drumul tau pentru a continua. Ca o cheie ce descuie o usa, noi oferim imprumuturi pe termen scurt celor care au nevoie de ajutor pentru a evolua din punctul in care se afla acum pana la cel la care isi doresc sa ajunga.

Creditele imediate de la Ferratum reprezinta cel mai rapid si accesibil mod de a ajuta lucrurile pe care ti le doresti sa se intample. In cateva minute poti aplica online pentru un credit. Fara hartii, fara sa mergi la banca, fara sa astepti la cozi interminabile. Vei primi un raspuns cat mai curand posibil.

Sustine-te. Poti sa o faci.

 Votati-ne! Evaluați acesta conversatie pentru a ne ajuta să imbunatatim calitatea serviciile oferite +