Ce ai face daca ai castiga premiul cel mare la Loto?

Ce ai face daca ai castiga premiul cel mare la Loto?

Inspirati de concursul de pe pagina noastra de Facebook, Ferratum Fridays, unde oferim saptamanal 250 de lei unui castigator norocos, in functie de raspunsurile pe care ni le dau referitor la cum si-ar cheltui castigurile, mai jos, am cautat cercetari care sa ne spuna de ce ne face fericiti sa impartim bani si experiente cu alte persoane.
 

Sa castigi Jackpotul

Business Insider a publicat un articol foarte interesant despre cum si-au cheluit castigatorii la Loto banii.
Evident, exista povesti in care castigatorii au cheltuit sumele pe masini noi, casele pe care le visau dintotdeauna, dar exista si povesti despre cum persoane au impartit castigul lor in comunitate.
De exemplu, un castigator a trimis o familie formata din 13 persoane intr-o vacanta in Florida, un constructor a decis sa continue sa lucreze si sa doneze castigurile sale lunare unei banci de mancare, in timp ce alt castigator a deschis un cont care ar aduce beneficii familiei sale.
De cand am inceput concursul Ferratum Fridays, am vazut multe exemple de generozitate din partea celorlalti.
 

Sa cheltui bani pentru ceilalti

Studii multiple au aratat ca sa cheltuim bani in beneficiul celor din jurul nostru ne face mult mai fericiti decat daca am cheltui bani pentru noi. Acest lucru a fost confirmat de Michael Norton, un profesor asociat la Scoala de Business Harvard care a spus in prezentarea sa TED ca atunci cand cheltuim bani in beneficiul nostru nu suntem mai fericiti, dar sa cheltuim pentru a-i ajuta pe ceilalti ne poate ajuta sa fim mai fericiti. 
Cum este explicat intr-o postare pe site-ul Positive Psychology Program, ne simtim mai bine cand cheltuim bani in beneficiul celor din jurul nostru datorita unui sistem de recompensa din creierul nostru – oxitocina – care se ocupa de interactiunea cu alte persoane. De aceea, cand cheltuim bani pentru a ne face prietenii si familia fericita, creierul ne ofera o recompensa, care, la schimb, ne face sa ne simtim bine.
 

Sa cheltui bani pe experiente

Sa cheltuim bani pentru a crea momente si experiente cu familia si prietenii nostri ne aduce fericire pe termen lung, care este un sentiment mai placut decat fericirea pe termen scurt pe care o simtim cand cumparam un bun material.
Intr-un articol scris acum ceva timp pe blogul nostru, am explicat de ce viata este mai bogata cand cream momente si experiente care ne amintesc ca traim cu adevarat.
Este usor sa ramanem blocati in rutina zilnica, dar daca nu facem un efort constant, este posibil sa trecem prin viata traind fiecare zi ca cea de dinainte. Totusi, de fiecare data cand facem un efort sa facem ceva, creste posibilitatea de a crea amintiri care sa ramana mult timp. Nu trebuie sa fie activitati complicate; de fiecare data cand facem ceva iesit din comun, acest lucru devine o experienta.


Un cadou nesfarsit

Vrei sa duci experientele tale si mai departe? Imparte experientele cu un prieten sau cu persoana pe care o iubesti. O seara cu prietenii si familia creeaza amintiri care pot fi povestite mereu.
Poate fi vorba de o vacanta, de copilaria ta, sau o seara magica pe care ai petrecut-o cu un prieten, orice ar fi, este o experienta care a lasat ceva in urma si o experienta care a fost destul de importanta incat sa ti-o amintesti.
Ai nevoie de mai multa motivatie pentru a petrece timp cu prietenii sau cu familia ta? Un studiu la care au participat peste 300,000 de persoane de toate varstele a aratat ca adultii care au mai multe interactiuni sociale, precum mersul la cinema, cina in oras sau iesitul cu prietenii in oras, traiesc mai mult si sunt mai putin stresati.
Cea mai buna investitie pe care o putem face sunt momentele pe care le petrecem cu prietenii si familia – este un cadou nesfarsit.
 

 Votati-ne! Evaluați acesta conversatie pentru a ne ajuta să imbunatatim calitatea serviciile oferite +