Care este relatia ta ta cu banii?

Unele persoane spun ca lumea ar fi un loc mai bun fara bani si ca „Banii sunt ochiul dracului”. Altii sunt de parere ca banii fac pamantul sa se invarta.

Tu ce parere ai? Banii sunt motivul pentru care tu si familia ta va ingrijorati cel mai des sau vedeti banii ca pe un lucru care va ofera putere si va da posibilitatea de a face lucrurile pe care vi le doriti in viata?

Este important sa intelegi modul in care tu si familia ta vedeti banii si rolul pe care il au banii in gospodaria voastra. Credintele pe care le ai despre bani iti dau putere sau te lasa fara puteri?

Atitudinea ta fata de bani

Iti spui ca esti una dintre acele persoane care nu poate niciodata sa economiseasca? Crezi ca unele persoane se descurca mai bine cu banii decat altele? Daca da, de ce ei se descurca mai bine si de ce crezi ca tu si familia ta nu puteti economisi?

Este comun pentru oameni sa invinovateasca pe altcineva de exemplu pe angajatorul lor, orasul in care locuiesc sau locul de munca pentru faptul ca nu pot economisi. Gandeste-te la asta: daca iti schimbi locul de munca sau te muti intr-un alt oras, comportamentul tau de cumparare si economisire s-ar schimba? Noi credem ca nu.

E un lucru sa fii prost platit si sa traiesti intr-un oras scump pentru un salariu mic, dar, in multe cazuri, este modul in care vedem si ne prioritizam banii in viata, mod ce determina soldul bancar de la sfarsitul lunii.

Studiile au aratat ca aceia care vad banii ca pe o putere sunt predispusi la probleme financiare spre deosebire de cei care vad banii ca pe un furnizor al sigurantei lor.

Studiile au mai aratat ca ingrijorerea continua in legatura cu banii pe care ii cheltui, cumpararea de lucruri pentru a te simti mai bine si negarea comportamentului de cumparare sunt cele mai periculoase. In schimb, daca vezi banii ca pe un lucru care iti ofera oportunitati si siguranta, este mai putin probabil sa intampinam probleme financiare.

Intelegerea motivatiilor tale

Daca nu esti atent si nu iti explorezi relatia cu banii, vei fi mereu in cautarea unor lucruri la care nu poti ajunge. Asa cum spunea un filosof german, Arthur Schopenhauer, „Bogatia este ca apa marii, cu cat bei mai multa, cu atat esti mai insetat.”

Nu este nimic in neregula cu dorinta de a cumpara lucruri materiale – o masina noua, mobila noua, sau haine noi, de exemplu. Ce e mai important este sa intelegi motivatia din spatele dorintei si sa te intrebi daca si cum achizitia lor iti vor imbunatati viata si starea ta generala de bine. Este important sa ai o relatie sanatoasa cu banii, sa poti trai confortabil, dar sa poti sa economisesti si sa nu cheltui mai mult decat ai.

 Votati-ne! Evaluați acesta conversatie pentru a ne ajuta să imbunatatim calitatea serviciile oferite +