5 lucruri pe care le poti cumpara la mana a doua

5 lucruri pe care le poti cumpara la mana a doua

Nou inseamna mai bun, nu-i asa? Nu neaparat. In multe cazuri, merita sa cumperi lucruri la mana a doua, atunci cand functioneaza la fel de bine ca atunci cand erau noi. Si, desigur ca vor costa si mult mai putin.

Iata cinci cazuri in  care un lucru folosit poate fi la fel de bun ca unul nou.

1. Articole pentru bebelusi/copii

Copiii cresc atat de repede. Haine care ii veneau acum sase luni nu mai sunt pe masura lui, jucariile cu care adora sa se joace sunt parasite cand apare o jucarie noua, mai interesanta, sau cand s-a plictisit de ea. In multe cazuri, este posibil ca  acel obiect sa fi fost putin folosit sau purtat.

De ce sa nu cumperi obiecte folosite care sunt ca noi, la un pret mai mic? Poti sa gasesti aproape orice ai nevoie pentru primii anii din viata unui copil intr-un magazin cu produse folosite si sa economisesti multi bani pe parcursul acestei perioade.

2. Mobila

Daca te gandesti sa renovezi sau sa redecorezi locuinta ta, merita sa cauti mobila utilizata care sa fie in stare foarte buna. In cele mai multe orase, oamenii vin si pleaca, lucru care inseamna ca este multa mobila folosita pe piata, din moment ce oamenii nu pot lua intotdeauna totul cu ei atunci cand se muta.

Poti sa gasesti orice iti doresti, incepand de la paturi, lampi, seturi de vase, masini de spalat, espresoare si multe alte lucruri.

Cu putina vopsea si niste smirghel poti sa modifici si sa restaurezi mese, tablii de pat si scaune, pentru a le da un ton personal sau pentru a se potrivi cu restul mobilei.

3. Carti

Sa cumperi carti nu a fost niciodata ieftin, mai ales daca citesti o carte in cateva saptamani. Cumpara carti mult mai ieftin dintr-un anticariat.

Daca esti un cititor frecvent, vei stii cand cartile nu au stat mai mult de cateva saptamani in mainile proprietarului inainte de a ajunge intr-un anticariat, iar prin urmare, cartea este inca intr-o stare foarte buna.

Daca esti in cautarea unui anumit titlu, poti sa cauti in anticariatele online sau la persoane fizice, care le vand tot online, cu ajutorul anumitor platforme.

4. Electronice

De fiecare data cand apare un nou Iphone, Android, sau Macbook, oamenii se grabesc sa isi schimbe telefonul vechi cu ultimul model, chiar daca cel de dinainte functiona perfect. Asta inseamna ca iti poti cumpara un computer la mana a doua, o camera foto, telefoane, sisteme audio si alte electronice la preturi foarte bune si in stare perfecta de functionare.

O idee buna este sa cauti varful de gama al produselor, care se gasesc si pot fi cumparate la preturi foarte bune.

5. Masini

Partea aceasta poate fi putin mai interesanta, sa spunem. Chiar daca multe persoane sunt impotriva cumpararii unei masini la mana a doua din cauza potentialelor probleme ce nu pot fi detectate la prima vedere, si evident, costului reparatiilor ulterioare, daca stii ce cauti sau ai un prieten de incredere sau un mecanic care se pricepe la astfel de lucruri, atunci cumpararea unei masini la mana a doua poate fi un sfat foarte bun de urmat.

Realitatea este ca atunci cand iti cumperi o masina noua, valoarea ei scade dramatic din momentul in care ai plecat cu ea din sediul dealerului autorizat. Prin urmare, poti sa gasesti o masina foarte buna, cum ar fi un vehicul care a fost inchiriat sau o masina care a avut un singur proprietar, la un pret foarte bun.

Dar nu uita...

Sa cumperi bunuri la mana a doua poate fi o miscare inteligenta care te poate ajuta sa economisesti foarte multi bani, totusi, fa compromisuri doar cand vine vorba de pret, nu si de calitate sau siguranta.

 Votati-ne! Evaluați acesta conversatie pentru a ne ajuta să imbunatatim calitatea serviciile oferite +