inainte de toate Ferratum Money

Nu voi uita niciodata ziua in care am implinit 30 de ani. Un mic dejun delicios pregatit de EL. Clatite si cafea - preferatele mele. In urmatoarea jumatate de ora, am despachetat cadouri si am raspuns mesajelor cu urari venite din partea familiei si prietenilor. In acel moment, m-am simtit cea mai norocoasa fata din lume.

Prietenii mei mi-au pregatit o intalnire surpriza pentru masa de pranz, exact la restaurantul meu preferat. Mancarea a fost delicioasa, iar totul a culminat cu un  tort de ciocolata, special preparat pentru mine. In momentul in care am vrut sa suflu in lumanari, Natalia, cea mai buna prietena a mea, mi-a soptit incet: "Implinesti 30 de ani – pune-ti o dorinta speciala".

M-am uitat zambind la prietenii mei si, in acel moment, s-a facut liniste in jurul meu. Deja stiam ce-mi doresc: “Sa pot sa termin maratonul de 40 km din acest an".

Concentrare si dedicare  

A doua zi, m-am inscris. Aveam 10 luni de pregatire pana la startul maratonului.

Amuzant este faptul ca in timpul liceului am fost o sportiva excelenta si eram convinsa ca voi lucra ca profesor de sport sau preparator fizic. In schimb, am lucrat pentru o companie de software, lucru care mi-a placut, dar orele petrecute intr-un birou nu reprezentau exact stilul de viata activ pe care il visam.

Intotdeauna mi-am dorit sa trec linia de sosire a unui maraton atat de important, dar, dintr-un motiv sau altul, n-am ajuns niciodata sa particip. Acum, cand implineam 30 de ani, imi doream sa fac lucrurile intr-un mod cu totul si cu totul diferit. Imi doream sa fac in deceniul acesta, toate lucrurile pe care nu le-am facut in anii anteriori.

Aveam niste adidasi cumparati in urma cu un an, i-am curatat si am inceput sa alerg exact in aceeasi saptamana in care m-am inscris la acest maraton.

Pregatire si Motivare

M-am trezit la ora 7 dimineata, patru zile pe saptamana – indiferent daca ploua, burnita sau era senin - si am alergat de fiecare data, in medie, 10 kilometri. Dupa cateva luni, am inceput sa alerg din ce in ce mai mult. Faceam progrese mari si eram tare mandra de dedicarea mea.

Pentru pregatire, am vorbit cu prieteni si colegi experimentati, care au participat la astfel de maratoane si am citit sute de articole cu sfaturi foarte utile in timpul pauzei de masa.

Cu  doar o luna inaintea maratonului, un coleg m-a informat ca participantii la maraton isi cumpara, de obicei, pantofi noi cu patru saptamani inainte de cursa reala si incep sa-i foloseasca, alergand cate 60-80 kilometri in avans.

Din pacate, tot in momentul in care am aflat ca ar trebui sa-mi cumpar pantofi noi, aveam de platit asigurarea pentru masina, rata la apartament si avansul pentru concediu, bineinteles, alaturi de celelalte cheltuieli lunare. Practic, salariul meu nu acoperea decat o parte din aceste cheltuieli.

M-am antrenat din greu atat timp, alergand de patru ori pe saptamana in ultimele cinci luni, am vrut sa dau ce-i mai bun din mine si sa am sansa sa termin cursa fara nici o scuza. Astfel, am decis sa cumpar pantofii cei noi. Dar cum?

Din moment timpul nu era in favoarea mea, aveam nevoie sa obtin cat mai rapid fonduri pentru a-mi putea cumpara adidasii chiar a doua zi si sa incep sa-i folosesc. Si atunci am aflat ca as putea sa obtin un credit pe termen scurt de la Ferratum. Exact pentru 30 de zile, cat aveam nevoie sa acopar cheltuielile pana la urmatorul salariu. Am reusit sa finalizez o aplicatie online in doar cateva minute, fara stresul de a sta la coada si fara nicio bataie de cap. Cateva secunde mai tarziu, am fost anuntata printr-un mesaj ca cererea mea a fost aprobata si ca banii sunt disponibili in contul meu bancar chiar din acel moment.

Nu am mai asteptat pana a doua zi, mi-am cumparat noii adidasi si am inceput numaratoarea inversa pana la cursa finala.

Trecerea liniei de sosire 

Cand am trecut linia de sosire, am fost intampinata de uralele prietenilor si ale familiei si am inceput sa plang. Am reusit si a fost un sentiment uimitor. Nu numai ca am terminat cursa, dar timpul de alergare a fost mai bun decat am sperat.

Dupa cateva saptamani de la maraton, efectul pozitiv al finalizarii cursei s-a extins si asupra altor parti ale vietii mele. Continuand sa lucrez pentru compania de software, m-am inscris intr-un curs de antrenori de fitness.

Astazi, sunt mandra sa spun ca sunt profesoara de educatie fizica la un liceu local si personal trainer in timpul liber. Intotdeauna mi-am dorit sa ajut si sa-i inspir pe altii si, astazi, exact asta fac.

Toate calatoriile mari incep cu un singur pas.

Solicita si tu un credit rapid de la Ferratum Money. Poti lua pana la 10.000 Lei, iar primul credit pana la 1900 Lei are 0% dobanda daca este rambursat pana la data scadenta.

 

 

 Votati-ne! Evaluați acesta conversatie pentru a ne ajuta să imbunatatim calitatea serviciile oferite +