De ce ar trebui ca fiecare familie sa aiba un depozit pentru zile dificile

De ce ar trebui ca fiecare familie sa aiba un depozit pentru zile dificile

Ca familie tanara, unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poti face pentru siguranta financiara a familiei tale este sa creezi un depozit pentru zilele mai dificile din viata voastra. Viata e plina de surprize cu schimbari neasteptate si cu cat esti mai pregatit pentru astfel de momente, cu atat veti fi mai linistiti si mai impacati cu voi.

Importanta unui depozit pentru zilele dificile

In timp ce incerci sa echilibrezi cheltuielile zilnice, sa oferi familiei tale toate lucrurile de care are nevoie si sa economisesti pentru viitorul copilului tau, daca ti s-a intamplat vreodata sa apara o cheltuiala neprevazuta, stii cat de mult poate sa iti dea toate planurile peste cap.

Poate ca mai ai cateva luni pana la urmatorul salariu. Poate ca masina ta se strica fix atunci cand ai de platit cateva facturi foarte importante. Indiferent de situatia in care te afli, nu e nevoie de foarte mult ca echilibrul bugetului tau sa se destabilizeze.

Acesta este momentul in care apare depozitul pentru zile dificile. Sa faci un astfel de depozit este o modalitate importanta prin care iti protejezi familia si pe tine in eventualitatea cheltuielilor sau ale evenimentelor neasteptate.

Cati bani ar trebui sa economisesti?

Suma de bani pe care o economisesti pentru depozitul tau poate varia in functie de veniturile tale, marimea familiei, cheltuielile lunare si desigur, in functie de stilul tau de viata. Totusi, expertii sunt de parere ca ar trebui sa economisesti cheltuielile pe care le faci in 3-6 luni.

Incepe să economisești treptat

Suntem de acord ca 3-6 luni de cheltuieli poate sa para mult, dar e important este sa incepi de undeva. Care este suma minima pe care o poti economisi la fiecare salariu?

Poti sa incepi cu sume mici. Fa ceea ce iti permiti si poti sa fii sigur ca in curand vei simti ca ai economisit suficient de mult. Dupa 6 luni in care ai economisit o suma minima, creste suma pe care o economisesti cu putin.

Problemele nu vin niciodata singure

In timp ce iti construiesti fondul de economii, se poate intampla sa apara cheltuieli neprevazute. Si cu totii stim ca atunci cand apar astfel de cheltuieli, e posibil sa vina dupa ele altele, la fel de importante.

Cand apar astfel de evenimente, chiar daca ai un cont de economii care creste si se dezvolta, e posibil ca acestea sa nu fie suficiente pentru a acoperi o cheltuiala neaspteptata. Ce e de facut in acest caz? In astfel de momente un imprumut rapid Ferratum poate fi binevenit.

Solicita online oricand. Nu trebuie sa astepti la cozi sau sa mergi la banca. Completezi formularul in cateva minute si odata aprobata cererea, suma de bani iti va fi transferata direct in cont.

Plateste imprumutul pana la data scadenta si continua sa iti administrezi finantele si sa iti cresti fondul de economii ca pana acum. Asta inseamna liniste sufleteasca!

 Votati-ne! Evaluați acesta conversatie pentru a ne ajuta să imbunatatim calitatea serviciile oferite +