Cum sa iti creezi un buget si sa iti reorganizezi finantele personale

Cum sa iti creezi un buget si sa iti reorganizezi finantele personale

Ai cheltuit putin cam mult decat ti-ai fi permis vara asta? Nu esti singurul. Un studiu realizat in 2015 realizat de Experian, agentia de raportare a creditelor de consum, a concluzionat ca 68% din persoane cheltuie mai mult decat isi permit in perioada vacantelor. In plus, 40% dintre persoanele care au participat la acel studiu au spus ca au acumulat datorii pe cardul de credit in timpul vacantei, iar 46% dintre persoanele care au participat la studiu au spus ca au folosit cardul de credit pentru a merge in vacanta.

Chiar daca tu si partenerul tau nu ati calatorit nicaieri in aceasta vara, cu toate activitatile pe care le-ati facut, mesele si iesitul in oras, bugetele voastre pot sa se destabilizeze foarte usor.

Evaluarea pagubelor

In orice caz, pentru ca ne apropiem de sfarsitul verii, acum e un moment foarte bun sa iti reorganizezi finantele personale.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa iti privesti situatia finanaciara si sa te confrunti direct cu datoriile tale.

Analizeaza contul tau bancar online pentru a te asigura ca verifici toate tranzactiile si banii pe care ii ai acum in cont, pentru a vedea cati bani datorezi.

Identifica cheltuielile

Apoi, este timpul sa iti creezi un buget facand o lista cu cheltuielile tale lunare. Bazandu-te pe bugetul tau actual si cheltuielile pe care le faci zi de zi, cati bani poti sa aloci pentru a-ti plati datoriile si cat timp va dura sa le achiti in totalitate?

Va trebui sa analizezi cheltuielile, care sunt cele pe care le poti reduce sau la care poti renunta definitiv. Cu cateva ajustari si putina creativitate, poti sa iti platesti datoriile in timp ce te bucuri de viata ta si de lucrurile pe care le faci.

Redu cheltuielile

Identifica modalitati prin care tu si partenerul tau puteti reduce cheltuielile. De exemplu, puteti sa veniti amandoi cu pranzul de acasa la birou in loc sa comandati in fiecare zi? Puteti sa folositi transportul in comun in loc sa mergeti cu masina personala? Poti sa mergi cu bicicleta sau pe jos pana la locul de munca in loc sa cumparati lunar abonamente pentru transportul in comun? Puteti sa renuntati la abonamentul lunar la sala de fitness si sa faceti exercitii acasa sau intr-un parc?

Odata ce ai identificat modalitatile prin care poti sa iti reduci sau sa iti elimini cheltuielile, ar trebui sa poti fi capabil sa vezi cati bani poti economisi. Daca ai alocat banii pe care ai putea sa ii economisesti pentru a-ti plati datoriile in avans, cat timp va dura pana cand nu vei mai avea niciun fel de datorie?

Ai grija de datoriile tale

Daca ai lucrat la bugetul tau si ai ajuns la concluzia ca datoriile tale au un impact negativ asupra ta mai mult decat cateva luni, acum ar putea fi momentul potrivit sa explorezi posibilitatea de a avea o sursa suplimentara de venit.

Ai o camera libera pe care o poti inchiria pe Airbnb? Poti sa iti iei un job part time pentru cateva luni? Locul tau de munca iti ofera bani in plus pentru orele suplimentare? Gandeste-te la lucrurile pe care le poti face pentru a avea un venit in plus care sa te ajute cu cheltuielile.

Pe termen scurt

Daca cheltuielile tale de vara te-au lasat intr-o situatie in care ai nevoie de bani pentru a-ti acoperi necesitati financiare imediate cum ar fi cheltuielile zilnice sau pentru a profita de o oportunitate, dar mai ai cateva saptamani de asteptat pana cand o sa iti primesti salariul, atunci un credit rapid Ferratum poate fi solutia ta.

Solicita un imprumut online Ferratum online si primesti un raspuns in cateva minute. Daca imprumutul tau a fost aprobat, banii vor intra direct in contul tau in decursul unei zile, iar asta inseamna ca poti sa controlezi orice problema financiara imediat.

Sa sarbatorim pentru momentul acesta, este momentul in care ti-ai reorganizat finantele personale!