“Efectul Ripple” atunci cand iti atingi obiectivele

“Efectul Ripple” atunci cand iti atingi obiectivele

A trecut de aproape un an de când am lansat concursul international "Outdo Yourself", iar pentru câstigatorii Lucas si Liisa Lotta reprezinta pasul catre visul devenit realitate.

"Sa nu renunti niciodata la un vis doar din cauza timpului necesar pentru a-l realiza. Oricum, timpul va trece.”

- Earl Nightingale

In articolele noastre anterioare referitoare la Campania Outdo yourself, am creat cateva videoclipuri unde i-am vazut pe Lucas si pe Liisa Lotta pregatindu-se pentru marile lor aventuri in Africa si Africa de Sud si le urmaream traseul catre realizarea visurilor - Lucas inconjurat de copiii entuziasmati din scolile africane si Liisa Lotta fericita intr-un safari plin de mister. Acum, in ultimul nostrum video, ei privesc inapoi catre calatoriile lor si catre proiectele care le-au transformat visele in realitate.

Felicitari Lucas si Liisa Lotta pentru indeplinirea viselor!

Ce se intampla de acum?

Odata ce ne-am indeplinit obiectivele, creierul nostru percepe altfel succesul si ceea ce este nevoie pentru a ni le duce la bun sfarsit. Prin urmare, dupa ce atingem un obiectiv, constatam ca avem impulsul de a aborda si alte obiective si de a incepe noi proiecte. Putem folosi impulsul de la un succes pentru a planifica urmatorul nostru succes.

De la un effect pozitiv la altul

De multe ori dupa atingerea unui obiectiv, apare “efectul ripple”.

Un articol din Sydney Morning Herald descrie povestea unei femeii de 32 de ani numita Laura care, dupa ce a fost implicata intr-un accident de masina cu câtiva ani mai devreme si, ulterior, a ramas blocata intr-o rutina, a decis ca a e timpul sa revina la viata. In primul rând, si-a impus o provocare, participand la o cursa de obstacole extreme.

Laura spune ca decizia proprie a fost punctul de plecare si inspiratie pentru toate schimbarile care au avut loc apoi in viata sa. In plus fata de participarea la triatlon, Laura si-a dat demisia de la jobul pe care il avea pentru a-si continua pasiunea de a deveni antrenor. Dupa cum scrie articolul, "Prin aceasta actiune proprie, Laura a primit o avalansa de efecte pozitive: un obiectiv indeplinit a tras dupa el altul".


“Efectul Ripple”

Conceptul de “efect ripple” sugereaza ca, odata ce experimentezi succesul intr-o anumita arie, incepi sa-l experimentezi si in alte domenii ale vietii.

Dr. Greg Wells, autorul cartii “The Ripple Effect”, spune "Dormi mai bine si vei mânca mai bine. Manânca mai bine si te vei misca mai mult. Si daca te misti mai mult, vei dormi mai bine si, in cele din urma, vei gândi si te vei simti mai bine. "

Acesta este un exemplu minunat pentru modul in care functioneaza “efectul de clopotel”.

“Efectul Ripple” asupra altora

Business Insider descrie chiar modul in care “efectul ripple” poate aparea chiar si in cazurile de pierdere in greutate. Articolul discuta despre rezultatele unui nou studiu finantat de Weight Watchers cu privire la modul in care colaborarea cu partenerul tau are potentialul de a te ajuta sa slabesti. In legatura cu acest studiu, Amy Gorin, profesor de psihologie comportamentala la Universitatea din Connecticut, spune: "Când o persoana isi schimba comportamentul, oamenii din jur se schimba".

 

"Incepe acum din locul in care te afli. Foloseste cee ace ai. Fa ce poti."

-Arthur Ashe

Iti multumim ca te-ai alaturat calatoriei Outdo yourself!