Top 3 cele mai infricosatoare destinatii de Halloween din Europa

Top 3 cele mai infricosatoare destinatii de Halloween din Europa

Americanii iubesc Halloween-ul. Dupa Craciun si Ziua Recunostintei, este cea mai mare sarbatoare din America. De fapt, conform Balance, anul trecut, Americanii au cheltuit suma record de 9,1 miliarde de dolari de Halloween, 179 de milioane de oameni sarbatorind aceasta zi!

Ce se intampla cu Halloween-ul in celelalte tari? Exista nenumarate orase vechi de secole, fiecare cu piete bantuite si istoria lor infrcosatoare, deci Europa este locul perfect pentru Halloween.

Daca esti in cautarea unui loc infricosator unde sa iti sarbatoresti Halloween-ul in Europa in acest an, iata alegerile noastre:

1. Londra, Anglia

Fie ca sunt strazile pietruite, bisericile vechi sau istoria orasului vechi, Londra este un loc destul de infricosator.

Londra este casa lui Jack The Ripper, cel mai mare ucigas in serie din Anglia, despre care se crede ca a executat crimele atroce in districtul Whitechapel din Londra in 1888.

Alte locuri pe care le poti vizita sunt Turnurile din Londra unde se spune ca bantuie fantoma Annei Boleyn, Hapstead Heath, unde s-a raportat existenta de fantome printre care si cea a lui Dick Turpin si Bank Station si unde mai multe persoane au spus ca au vazut „Dadaca Neagra”.

Exista si cateva hoteluri bantuite in Londra. Camera 333 a Hotelului Langham are multe activitati paranormale ce au fost raportate pana acum, la fel ca Hotelul Savoy – unde in ultimul timp se spune ca bantuie fantoma lui Oscar Wilde intre camerele 346 si 362.

Asigura-te ca participi la turul Jack The Ripper unde poti sa pasesti in aceleasi locuri unde a pasit faimosul criminal in serie, sau sa participi la alte tururi care te duc pe strazile cele mai infricosatoare ale Londrei.

2. Edinburgh, Scotia

Edinburgh este orasul unde vei gasi unul dintre cele mai bantuite locuri nu doar din Marea Britanie, ci din intreaga lume – Criptele din Edinburgh.

Criptele din Edinburgh sunt o serie de camere realizate in 1788 sub orasul Edinburgh. Criptele sunt foarte cunoscute de catre vanatorii de fantome din toata lumea si au fost subiectul mai multor documentare TV.

Exista nenumarate povesti despre activitatea paranormala din cripte si chiar se crede ca criminalii in serie Burke si Hate au folosit criptele pentru a depozita corpurile pe care le vindeau scolilor de medicina. Asigura-te ca iti cumperi un bilet pentru a vizita de Halloween Criptele din Edinburgh!

Alte locuri pe care le poti vizita in acest oras sunt: Festivalul Focului Samhuinn – un festival celtic si o celebrare pagana ce marcheaza sfarsitul sezonului de cules si inceputul iernii - si pasajele vechi de 400 de ani si casele Real Mary King Close ai caror rezidenti au fost implicati in procesul infam al vrajitoarelor din Edinburgh.

3. Transilvania, Romania

Unii spun ca Transilvania sta pe unul dintre cele mai puternice campuri magnetice din lume, iar povesti despre fortele supranaturale din Romania au existat in folclorul acestei tari de foarte mult timp. Cel mai important lucru in Transilvania este faptul ca este casa celui mai faimos vampir, Dracula!

Personajul fictiv creat in 1897 de catre autorul irlandez Bram Stoker, a fost de fapt, inspirat de una dintre cele mai mari personalitati din istoria Romaniei, Vlad Dracul, cunoscut ca Vlad Tepes, care a fost conducator in perioada 1456-1462.

Pe langa un bal mascat, exista numeroase tururi pe care le poti incerca, cum ar fi vizitarea Castelului Bran (cunoscut ca fiind castelului lui Dracula) unde invitatii pot sta peste noapte, dar si tururi literare, unde poti vizita locuri ce se regasesc in romanul lui Bram Stoker.

Deci, unde vei petrece Halloween-ul in acest an?