Ce este Cyber Monday?

Chiar daca Black Friday este cea mai populara zi de vineri in Statele Unite ale Americii, locul in care isi are si originile, aceasta este o zi dedicata cumparaturilor cunoscuta in aproape toate colturile lumii. Stiai ca acum Cyber Monday depaseste Black Friday, fiind cea mai mare zi de cumparaturi a anului?

Da, asa este – Cyber Monday este acum cea mai importanta zi din an in domeniul vanzarilor in SUA, iar popularitatea ei creste in Europa de la an la an.

Deci, ce este Cyber Monday?

In ciuda numelui, Cyber Monday nu este o zi in care numai magazinele de computere si companiile tehnologice ofera reduceri. Nu, numele de Cyber Monday vine de la faptul ca este o zi in care se fac cumparaturi exclusiv online.

Adevarul este ca de Cyber Monday e posibil sa gasesti la fel de multe reduceri atat in domeniul tehnologiei, cat si in domeniul modei.

Cum a inceput Cyber Monday?

Afacerile din SUA au observat ca vanzarile online au inceput sa scada in ziua de luni de dupa Ziua Recunostintei – sarbatorita in a patra zi de joi din luna noiembrie – iar Black Friday – ziua de dupa Ziua Recunostintei.

Poate ca oamenii care au facut cumparaturi au ratat un anumit obiect in timpul reducerilor de Black Friday sau regreta ca nu au cumparat un lucru cat a avut un pret redus, doar pentru a-l cauta online in ziua de luni. Indiferent de motiv, ziua de luni a devenit rapid cunoscuta ca fiind Cyber Monday, iar restul este istorie.

Cand este Cyber Monday?

Cyber Monday este mereu in lunea de dupa Ziua Recunostintei. Multe reduceri online incep fix la miezul noptii asa ca pregateste-te sa faci shopping tarziu in noapte in ziua de duminica.

Perioada anului in care are loc Cyber Monday, la fel ca Black Friday – este perfecta pentru a face cumparaturi de Craciun, din moment ce poti sa economisesti foarte multi bani in acest proces.

Cresterea popularitatii Cyber Monday

 In 2017, vanzarile de Cyber Monday au atins 6,6 miliarde de dolari si a devenit cea mai mare zi de cumparaturi in SUA in istoria e-commerce. A fost de asemenea ziua in care s-au inregistrat cele mai multe vanzari in istoria Amazon. Asteptarile sunt de crestere pentur urmatorii ani, se estimeaza ca in anul 2020 vanzarile vor ajunge la 523 de miliarde de dolari.

Din moment ce Cyber Monday se intampla online, confortul este principalul motiv pentru care a devenit o zi atat de importanta. Cyber Monday se potriveste foarte mult si cu preferintele si cu stilurile noastre de viata din acest moment. Cu atat de multe persoane care folosesc telefoanele mobile pentru tranzactii bancare si cumparaturi, si cu atatea persoane care lucreaza din fata unui laptop in zilele de luni, Cyber Monday a devenit locul si momentul perfect pentru a face cumparaturi.

In plus, cumparaturile online inseamna ca nu ai de-a face cu o multime de oameni, iar sansele de a gasi ceea ce iti doresti, in marimea si culoarea pe care ti-o doresti sunt mult mai mari, in comparatie cu magazinele fizice.

Care sunt ofertele la care trebuie sa ma astept?

Din nou, chiar daca se numeste Cyber Monday, lucru care te duce cu gandul la vanzarea de produse tehnologice, evenimentul este denumit Cyber Monday pentru ca are loc online. Deci, poti gasi orice la un pret redus.

Chiar daca ofertele se schimba de la an la an, se spune ca Cyber Monday a fost o oportunitate foarte mare pentru produsele de ingrijire si pentru haine. De obicei, poti sa gasesti preturi foarte bune si la ofertele de vacanta.

Multi vanzatori au si oferte de tipul „flash deals” unde pot sa ofere, de exemplu, reduceri pentru primele 100 de persoane care achizitioneaza.

Unde gasesc cele mai bune oferte?

Din cauza faptului ca Cyber Monday are loc online, retelele sociale au un rol cheie in gasirea celor mai bune oferte.

Twitter a fost platforma pe care vanzatorii au folosit-o pentru a promova promotii si oferte. Cauta #CyberMonday pentru a gasi toate reducerile sau fii mai specific cautand #CyberMondayTelefoane daca esti in cautare de preturi speciale la telefoane mobile.

In plus, verifica paginile de Facebook ale vanzatorilor tai favoriti pentru a vedea ce promoveaza. Facebook este o platforma excelenta pentru „flash deals”.

In ultimul rand, poti sa gasesti multe oferte pe CyberMonday.com, un site care le ofera cumparatorilor informatii despre reduceri.

La cat mai multe oferte online!