Traind cu un scop: Cum sa faci din urmatorul an cel mai bun an al tau de pana acum

Traind cu un scop: Cum sa faci din urmatorul an cel mai bun an al tau de pana acum

In fiecare an, personal si profesional, avem de-a face cu provocari, trecem peste obstacole, intampinam regrese, facem pasi inainte, iar in cele din urma capatam noi experiente de viata.

Cu toate astea, doar daca nu suntem constienti si nu reflectam asupra a ceea ce am invatat in ultimul an, poate fi usor sa abordam anul nou la fel ca pe cel care tocmai a trecut, mergand pur si simplu odata cu status quo-ul.

Odata cu anul nou vine si sansa de a-ti seta noi obiective din dorinta de a fi un an mai bun ca cel care a trecut.

Luand o decizie

In capitolul 6 din clasicul lui Lewis Carroll Alice in Tara Minunilor, Alice se intalneste cu pisica Cheshire in drumul ei si il intreaba care e directia pe care trebuie sa o urmeze. „Depinde de locul in care vrei sa ajungi,” spune pisica. „Nu-mi pasa prea mult unde”, spune Alice.  „Atunci nu depinde in ce directie vei merge,” raspunde pisica. „Atata timp cat voi ajunge undeva,” adauga Alice. Pisica Cheshire ii raspunde cu intelepciune, „Oh, cu siguranta vei ajunge undeva, daca mergi suficient de mult.”

Cum ar fi daca in loc sa lasi lucrurile sa se intample, ai fi responsabil de propriile decizii? Sosirea anului nou este un motiv perfect pentru a reflecta unde esti si unde vrei sa ajungi.

Unul dintre principalele motive pentru care oamenii nu isi ating scopurile este pentru ca nu au un plan. Un poet si scriitor francez, Antoine de Saint-Exupéry spunea „Un scop fara un plan este doar o dorinta.”

Decide ceea ce vrei sa faci

Cand te gandesti la anul care vine, ce anume l-ar face un an mai bun? Ce ai vrea sa realizezi?

Poate ca anul asta ai vrea sa renovezi camera oaspetilor, sa calatoresti mai mult, sa inveti sa fotografiezi, sau sa iti dezvolti abilitatile profesionale pentru a fi mai atractiv pentru angajatori.

Intreaba-te care sunt pasii pe care trebuie sa ii faci in acest an pentru a ajunge unde vrei sa ajungi.

Ce spunem despre noi

Un alt motiv pentru care e posibil sa nu ne atingem scopurile este din cauza modului nostru de gandire – povestilor pe care ni le spunem. Modul nostru de gandire ne poate impiedica sa incercam lucruri noi, sa cream noi provocari pentru noi insine sau ne pot opri din a descoperi lucruri noi pe care este posibil sa le indragim si la care e posibil sa excelam.

Multi dintre noi tindem sa ne setam scopuri bazandu-ne pe ceea ce credem ca sunt abilitatile noastre. Ia-ti un moment si gandeste-te la modul in care parerile altor oameni despre tine si abilitatile tale ti-au influentat scopurile pe care le-ai setat inainte pentru tine.

Provoaca-ti modul in care gandesti. Schimba lucrurile in care crezi si sustine-te.

Spera ca vei ajunge acolo

La Ferratum Money scopul nostru este sa incurajam oamenii sa lupte pentrru lucrurile care conteaza cel mai mult pentru ei – sa indrazneasca sa traiasca viata pe care si-o doresc.

Viata e plina de oportunitati daca suntem suficient de curajosi incat sa profitam de ele. Uneori exista obstacole de care ne lovim. Totusi, acestea sunt de cele mai multe ori temporare. Uneori poate fi vorba de bani. Ca o cheie care descuie o usa, la Ferratum, oferim imprumuturi pe termen scurt pentru a-i ajuta pe oameni sa ajunga acolo unde au nevoie.

Creditele noastre online sunt cel mai rapid si cel mai accesibil mod prin care poti face lucrurile sa se intample. Poti sa soliciti online in doar cateva minute, vei primi raspunsul nostru mai repede decat te astepti.

Un an nou fericit!