Cum ar fi daca ti-am spune ca ai putea sa ai mai multi bani fara sa castigi mai mult incepand de azi? Foarte des, oamenii pot fi nechibzuiti cu modul in care isi cheltuie banii zi de zi… Si  de obicei este vorba de lucrurile mici care pot face o gaura in bugetul cuiva. Lucrurile ieftine te pot pacali, mai ales la sfarsitul lunii cand sunt multe lucruri ieftine care se adauga la cheltuielile deja existente. Ai putea sa faci mult mai multe cu acei bani… De aceea vrem sa te pregatim cu niste sfaturi de economisit in 2019.

Cumpara-ti un espressor si nu mai da 5 lei in fiecare zi pe cafea

Un espressor si putin efort pe care il depui zilnic poate fi o modalitate foarte buna de a economisi bani cu tabieturile tale zilnice. In plus, ai ocazia sa incerci noi tipuri de cafea sau sa iti faci o cafea delicioasa cu lapte de cocos si migdale.    

Fii mai activ

Sa mergi pe jos nu e benefic doar pentru sanatatea ta, este de asemenea o alternativa foarte buna la transportul in comun si la banii pe care ii cheltui pe abonamente sau la banii pe care ii dai pe combustibil pentru masina ta. Desigur, nu poti sa mergi pe jos catre orice destinatie pe care o ai, mai ales daca locuiesti intr-un oras mare. Este foarte bine sa mergi pe jos, dar cand trebuie sa mergi o ora pentru a ajunge la locul tau de munca, e posibil sa nu fie atat de placut. Sa mergi pe bicicleta poate fi o solutie alternativa. In unele cazuri, bicicleta poate fi cel mai rapid mod de a ajunge din punctul A in punctul B.

Acel obicei neplacut…

Daca esti fumator, 2019 este anul potrivit sa renunti. Poate sa sune mai usor decat este de fapt, dar cu siguranta o sa merite. Pe langa anii de viata pe care ii castigi, vei avea si bani extra pe care ii vei putea economisi. Incearca sa pui de-o parte banii pe care i-ai cheltui in fiecare zi pe tigari, indiferent daca fumezi un pachet pe zi sau nu. Apoi vei vedea cati bani cheltui pentru a-ti distruge sanatatea.

Sa gatesti este super!

Incepe sa gatesti si mananca in oras mai rar – Este mai sanatos si este relaxant, indiferent daca gatesti de unul singur, cu prietenii tai sau alaturi de partenerul tau. Ai fi surprins, dar poti gati niste preparate exceptionale daca esti destul de consecvent.

Planifica-ti bugetul

Te-ai gandit vreodata de ce orice companie trebuie sa aiba un contabil? Te-ai gandit vreodata de ce marile companii au bugete alocate fiecarui departament? Trebuie sa ai intotodeauna control asupra banilor tai, altfel risti sa fii controlat de ei. Intotdeauna asigura-te ca nu exagerezi cu cheltuitul banilor pe lucruri de care nu ai nevoie.

Evita platile cu cardul

Daca vrei sa tii controlul asupra banilor tai, ideal, vei vrea sa ii si vezi. Este usor sa cheltui mai mult cand singurul lucru pe care il vezi este un card de plastic. Cand vezi cati bani cheltui fizic, e mai putin posibil sa cheltui bani pe lucrurile de care nu ai nevoie.

In concluzie

Societatea consumerista vrea ca oamenii sa cumpere in continuu. Vezi reclame peste tot, iar la sfarsitul lunii te intrebi cum ai reusit sa cheltui atat de mult fara sa fi facut prea multe lucruri. Mai bine economisesti bani si nu cheltui pe lucruri de care ai nevoie, pastrand suma economisita pentru lucrurile de care chiar ai nevoie.