5 modalitati de a le da femeilor incredere de Ziua Femeii

Avem o intrebare pentru tine. Despre ce crezi ca este Ziua Femeii? Este vorba despre florile pe care le oferi, despre o cina la un restaurant exclusivist sau despre o vacanta romantica in afara tarii?

Desigur, toate sunt lucruri foarte interesante pe care le poti face, dar nu trebuie sa astepti o zi din an pentru a o trata asa. Puteti sa faceti asta oricand vreti.

Dar inainte de toate, ce este increderea si puterea femeilor?

Femeile se simt puternice cand

  • Primesc educatia corespunzatoare
  • Au aceleasi drepturi ca barbatii (dreptul de a vorbi si de a se face auzite, in primul rand)
  • Nu sunt discriminate salarial
  • Nu sunt victime ale violentei domestice
  • Se simt in siguranta atunci cand merg pe strada seara

Din cate poti observa, increderea si puterea femeilor inseamna mai mult decat o floare oferita. In timp ce umanitatea a facut multe progrese in ultimii ani reducand inegalitatea si descriminarea, inca mai sunt multi pasi de facut, mai ales in tari mai putin dezvoltate din  Asia si Africa.

Iata cateva modalitati prin care poti sa contribui si tu la evolutia femeilor, facandu-le sa se simta independente. Aminteste-ti ca un gest cat de mic poate insemnea foarte mult pentru anumite persoane.

1. Apa potabila in locul educatiei

Apa potabila este o resursa limitata pentru multe fete care traiesc in comunitati sarace. Milioane de fete lipsesc de la scoala pentru a merge in medie 6 kilometri pentru a-si reface rezerva de apa potabila. Donatia ta le poate ajuta sa reduca timpul pe care il petrec pentru a avea apa potabila si pentru a-si continua studiile.

2. Da-le o mana de ajutor femeilor curajoase

Abuzul domestic, traficul, mariajul cu copii si alte astfel de pericole reprezinta realitatea pentru milioane de femei, tinere sau nu. Contributia ta le poate proteja, finantand educatia, consilierea, sistemul medical, micile afaceri, echipamentele si alte mijloace care vin in ajutorul lor atunci cand trec prin momente dificile in viata.

3. Ofera un microcredit femeilor cu ambitii antreprenoriale

Calea antreprenoriala este cea mai bun alegere pe care o poate face o femeie pentru a se simti plina de putere si independenta. Acest serviciu ajuta femeile antreprenor ambitioase si constiincioase sa creeze legaturi cu persoane care vor sa le ofere o mana de ajutor in implinirea visurilor lor.

4. Este si Ziua Mamei...

Primele saptamani sunt critice pentru viata unui nou nascut. Poti sa te implici activ in programe locale si sa ajuti cu lucruri esentiale precum scutecele, paturile, sapun si alte lucruri care pot ajuta o mama sa isi creasca copilul. Unele organizatii de caritate au creat liste cu obiecte de care mamele singure au nevoie pentru copilul sau copiii lor. Intotdeauna vor fi mame care vor avea nevoie de anumite lucruri. Pentru a le gasi trebuie doar sa faci o cautare pe Google.

5. Aminteste-le femeilor din viata ta ca iti pasa

Mai mult decat de obicei, un gest mic poate insemna foarte mult pentru fericirea unei persoane. Gandeste-te la femeile din viata ta si la modul in care acestea te-au influentat in mod pozitiv.

De ce sa nu iti rupi putin din timpul tau si sa le arati cat de mult le apreciezi? Este atat de usor sa trimiti un mesaj unei profesoare care te-a ajutat cand erai mic. Spune-i mamei, surorii sau fiicei tale cat de mult le apreciezi.

Ai alte idei prin care le poti oferi femeilor din viata ta mai multa incredere si putere in aceasta primavara? Spune-ne cum in sectiunea de comentarii!