Cum este sarbatorit Sfantul Patrick in intreaga lume

Putine sarbatori sunt atat de populare la nivel international precum este Sfantul Patrick. Sarbatorit pe 17 martie, de Sfantul Patrick se celebreaza existenta celui mai important sfant patron al Irlandei. Ziua comemoreaza aparitia crestinismului in Irlanda si este asociat culturii irlandeze. De Sfantul Patrick oamenii sarbatoresc, consuma alcool si participa la parade purtand tinute verzi si avand accesorii in forma de trifoi. Sfantul Patrick este cea mai cunoscuta sarbatoare nationala si un moment perfect pentru a calatori in anumite tari, sa simti cum se sarbatoreste cu adevarat.

1. Republica Irlanda

Evident, cel mai potrivit loc in care sa fii de Sfantul Patrick este Republica Irlanda. Cand ai o sarbatoare nationala care este atat de populara ca Sfantul Patrick, trebuie sa te ridici la nivelul asteptarilor. Guvernul a decis sa realizeze un festival care creeaza energie si entuziasm in Irlanda prin creativitate, inovare si mult marketing. Rezultatul este un festival de cinci zile plin de cultura, muzica, locuitori care participa si, desigur, multe locuri in care poti sa mananci si sa bei pe strazile Dublinului. Astfel de evenimente au loc si in alte orase, cartiere sau sate, inclusiv in Waterford, Limerick, Kilkenny, Galway, Derry, Belfast si Cork.

2. Montserrat

Aceasta mica insula din Insulele Caraibe este singura tara din lume care sarbatoreste Sfantul Patrick ca fiind sarbatoare nationala. O mare parte din populatie are stramosi colonisti irlandezi. Sfantul Patrick face parte dintr-o serie de festivitati care dureaza o saptamana si prin care se sarbatoreste independenta lui.

3. Statele Unite ale Americii

Sfantul Patrick este sarbatorit in Statele Unite ale Americii mai ales datorita culturii irlandeze care este una dintre cele mai proeminente in acest mix ce defineste Statele Unite ale Americii. Chiar daca nu este o sarbatoare legala, sunt organizate festivitati impresionante in New York, Boston si Chicago. De fapt, festivalul este atat de faimos incat Raul Chicago este vopsit in verde pentru acest eveniment.

4. Argentina

Buenos Aires este orasul in care are loc cea mai mare parada de Sfantul Patrick din America de Sud. Orasul este plin cu astfel de evenimente, iar cel mai interesant este de departe petrecerea din centrul orasului.

5. Marea Britanie

Nu este o surpriza faptul ca Sfantul Patrick este popular in Marea Britanie. Multi cetateni de origine Irlandeza traiesc aici, iar tara a incorporat o parte din Insula de Smarald in cultura ei. Cea mai mare parada este tinuta in Birmingham pe o distanta de trei km prin centrul orasului. Liverpool si Manchester sunt doua orase cu un numar mare de irlandezi si multe evenimente care au loc de Sfantul Patrick.

Glasgow de asemenea are un numar mare de irlandezi care au ajuns pe teritoriile orasului in secolul XIX. Asta a dus la multe pub-uri cu tematica irlandeza si o parada anuala de Sfantul Patrick, dar si un festival care au loc incepand din 2007.

6. Canada

Unul dintre cele mai interesante locuri in care poti sarbatori Sfantul Patrick in America de Nord este Montreal. Parada a fost organizata anual fara intreruperi incepand cu anul 1824, in timp ce ziua a fost sarbatorita din 1759 de catre soldatii Irlandezi in Garnizoana din Montreal.

Indiferent daca iti place Irlanda sau nu, Sfantul Patrick este o ocazie perfecta pentru a participa la aceste festivaluri in acest inceput de primavara.

Iti vin in minte alte orase unde te-ai putea distra la maxim pe 17 martie? Spune-ne intr-un comentariu!