Este timpul sa iti schimbi comportamentul atunci cand faci cumparaturi

Magazinele si comerciantii sunt tot timpul interesati de psihologia clientului in speranta de a-si creste vanzarile. Pentru tine, in calitate de client, poate fi un avantaj sa cunosti aceste lucruri. Tocmai de aceea, cunoscand psihologia cumparatorului, poti economisi niste bani si poti lua decizii corecte atunci cand faci cumparaturi.

Incepe prin a cunoaste ce tip de client esti!

Am analizat ce tip de cumparator esti, facand legatura intre modul in care te raportezi la bani si comportamentul tau de a face cumparaturi. Banii sunt “ochiul dracului?” Sau poate sunt cheia fericirii pentru tine? E posibil ca viziunea pe care o ai asupra banilor sa depinda foarte mult de modul in care vezi lucrurile. Cand treci printr-o perioada mai dificila, incerci sa depui mai mult efort si sa economisesti mai mult. Cand ai o perioada mai buna, atunci “cerul este limita”!

Comportamentul oamenilor in privinta banilor este diferit in functie de perioada. De exemplu, un cumparator ocazional poate deveni un cumparator impulsiv atunci cand merge intr-o vacanta. Sa iti cunosti acest comportament te poate ajuta sa mentii o limita a cheltuielilor. In acest fel, poti fi mult mai constient si poti lua decizii cumpatate.

Psihologia cumparatorului

Exista persoane dedicate care studiaza factorii ce ii influenteaza pe oameni sa faca cumparaturi. Aici intra mai multi factori: de la vreme, temperatura din magazin pana la muzica pe care o aud inauntru.

Conform unui articol din Forbes, companiile considera tot mai mult ca acesti factori influenteaza decizia de a face cumparaturi. Tocmai de aceeea atat in cazul magazinelor fizice, cat si online, modul in care consumatorul se simte in momentul in care face cumparaturi este un factor important in procesul final de achizitie.

Vestea buna pentru tine este faptul ca magazinele isi doresc sa iti asigure o experienta placuta in calitate de consumator – tinand cont in primul rand de beneficii, dar si de nevoile pe care le ai in calitate de client.

Alege modul in care faci cumparaturi!

Este timpul sa decizi ce fel de cumparator esti si care sunt prioritatile pentru tine in momentul in care faci cumparaturi. Gandeste-te in primul rand ce iti doresti in momentul in care cumperi un produs sau un serviciu! Cei mai multi dintre noi prefera modul simplu de a face cumparaturi. Dar ce altceva mai conteaza pentru tine?

In primul rand, trebuie sa alegi daca iti faci cumparaturile dintr-un centru comercial sau un magazin online. Ambele variante ar trebui sa te ghideze sa gasesti ceea ce cauti si ce ar fi interesant pentru tine. Fie ca vorbim despre o pereche de pantaloni sau  de un imprumut rapid.

In general, experientele face-to-face nu sunt tocmai cele mai confortabile, in zilele noastre. Gandeste-te cum te simti in timp ce iti astepti randul stand la coada la banca. Poate ca nu ai toate documentele necesare la tine si nu ai timpul necesar sa revii pentru o alta intalnire.

Acesta este doar unul dintre motivele pentru care serviciile financiare online pot fi mai avantajoase pentru client. Consulta calculatorul nostru de imprumut rapid si vezi cat de usoara poate fi o astfel de experienta!