Viata vine cu suisuri si coborasuri. Castiguri si pierderi. Triumfuri si restriste. Suntem impreuna in acest drum si alaturi de noi sunt unele persoane speciale care ne inspira sa ne trezim in fiecare dimineata si sa fim cea mai buna versiune a persoanei care putem fi. Aceste persoane speciale sunt eroi in modul lor diferit – de la influenceri din social media si celebritati, la prieteni si familie. Eroii ne dau acel imbold de care avem nevoie pentru a merge inainte in vietile noastre.

Eroi inspirationali in retelele sociale

O modalitate surprinzatoare prin care poti gasi modele demne de urmat sunt hashtagurile. In lumea de azi a retelelor sociale hashatgurile reflecta ce este in mintea noastra. Fa o cautare pe Instagram dupa hashtagul #inspiratie sau #inspo. Vei vedea zeci de milioane de postari. Evident, nu toate aceste postari sau persoane te vor inpira sa iti schimbi viata. Dar nu subestima puterea hashatgurilor #lifegoals sau #motivation.

Oamenii care ies in evidenta in aceste comunitati sunt de cele mai multe ori oameni normali ca noi – dar cei care isi impartasesc experientele ne motiveaza sa ne atingem noi scopuri, sa fim persoane mai bune si chiar sa fim pozitivi cand ne lovim de momente dificile. Tu ti-ai gasit eroii online?

Influencerii eroi – la bine si la rau?

Originea termenului „influencer” vine din lumea marketingului. A fost folosit original pentru a identifica o persoana care este urmarita pe retelele sociale – si, cel mai important – o persoana pe care oamenii o asculta. Poate fi vorba de o celebritate sau o persoana care a devenit faimoasa in mediul online. La fel ca in cazul cuvantului eraou, este folosit atat de des incat e posibil sa isi fi pierdut intelesul de baza.

Hai sa ne indepartam de cuvand si sa ne gandim mai mult la inteles. Influencerii vorbesc cu tine. Iti spun lucruri pe care vrei sa le auzi, dar si lucruri pe care trebuie sa le auzi. Uneori un influcener te va convinge ca viata ta va fi mai buna daca vei folosi un anumit produs sau serviciu. Alteori iti vor da motivatia de care ai nevoie pentru a-i urma si pentru a-ti atinge obiectivele.

E posibil sa nu intalnesti niciodata aceste persoane in viata reala. Ele vorbesc cu tine oriunde te-ai afla. De aceea trebuie sa fii atent in privinta influencerilor: alege-i intelept, pentru ca ceea ce spun ei conteaza. Indiferent cine este eroul tau, asigura-te ca te ajuta sa iti cresti stima de sine si ca aduc valoare vietii tale.

Eroii din familia si grupul nostru de prieteni

Uneori modelele pe care le urmam sunt mai aproape de casa noastra, poate fi vorba de un membru al familiei sau de un prieten apropiat. Cine te-a sustinut, inspirat sau fortat sa faci lucrurile mai bine? Poate mama sau tatal tau iti trec prin minte, sau poate acel prieten pe care il stii de cand erati in scoala generala.

Eroii nu sunt doar pentru copii, cu toate ca ei vor recunoaste mult mai repede ca parintii sau prietenii lui sunt eroii din viata lor. De la discursuri de acceptare ale unor premii la masa pe care o luam in familie – sa ne gandim la cei care ne inspira este un lucru merituos care trebuie facut. Aceasta rasplata nu ajunge doar la cel care o primeste, cat si la cel care o ofera.

Ti-a venit in minte o persoana speciala? Cum ti-ar placea sa o rasplatesti?