Cele mai bune metode pentru curatenia de vara

Exista diferite abordari pentru curatenia de vara care poate aduce diferite beneficii - cum ar fi linistea interioara, dar si posibilitatea de a face unele economii.

Metoda 1: Invata de la Marie Kondo

Chiar daca nu ai auzit de numele Marie Kondo, probabil ca ai auzit de cartea ei: Bucuria ordinii. Pastreaza ce te face fericit. Metoda KonMari a castigat atentia intreagii lumi si Netflix chiar a realizat un serial in acest an numit "Tidying up with Marie Kondo".

Principiul este relativ simplu: imagineaza-ti stilul de viata pe care ti-ai dori sa-l traiesti si aranjeaza in mod corespunzator, dar scapati de elementele care nu continua sa produca bucurie in viata ta. Ea ofera chiar si sfaturi pas-cu-pas cu privire la modul corect de a impaturi lucrurile.

Daca te hotarasti sa urmezi metoda KonMari, gandeste-te sa o faci intr-o zi libera sau intr-un weekend cand ai timp sa termini sortarea prin toate lucrurile tale. Sau, poti face treptat acest lucru si vezi daca merita sa continui.

Metoda 2: Am folosit acest lucru in ultimul an?

O alta metoda de a scapa de lucruri inutile e sa iei in considerare nevoile utile. Intreaba-te daca ai folosit acest lucru in ultimul an. Daca raspunsul este "nu", ar fi trebuit sa scapi de el. O alta intrebare buna este, de asemenea: "Care este probabilitatea sa-l folosesc anul urmator?"

Desigur, exista elemente care s-ar putea situa in zona gri, in special articole sezoniere: setul de badminton pe care nu l-ai folosit de o vreme, dar esti sigur ca va fi folosit mai tarziu. Sau schiuri care sunt perfect utile viitoarei escapade in sezonul de iarna.

Imbracamintea, pe de alta parte, poate beneficia de aceasta metoda. Multi oameni pastreaza lucruri pe care nu le mai folosesc, nu li se potriveste sau, pur si simplu, nu le plac.

Metoda 3: Experimentul Oprah Winfrey

Desi nu este metoda ei proprie, legenda americana a talk-show-urilor, Oprah Winfrey, a vorbit despre o modalitate simpla de a face curat in dulap.

Tot ce trebuie sa faci este sa muti imbracamintea in alt loc. In 6 luni, vei putea vedea ce articole ai purtat si ce nu. Daca locuiesti undeva unde vremea este schimbatoare, poti face acest test atat pentru vremea calda cat si pentru perioadele mai reci.

Desigur, exista posibilitatea ca sa porti unele haine mai mult pentru ca sunt practice si iti plac. Cu toate acestea, daca sunt haine pe care nu le-ai purtat atunci cand ti-au picat in mana - pentru a mentiona metoda Marie Kondo, probabil ca nu-ti provoaca bucurie si ar trebui sa scapi de ele.

Metoda 4: Curatenia din fiecare camera

Aceasta este metoda clasica. Desi exista exceptii, casa tipica moderna are o multime de lucruri stocate intr-un coltisor, care nu sunt neaparat utile - sau nu mai sunt utile casei tale. Poate ca este timpul sa arunci o privire in dulapurile de bucatarie.

Dupa toate discutiile despre imbracaminte, bucatariile sunt adesea neglijate, deoarece se presupune ca vasele si aparatele mici sunt utile. Arunca o privire si in frigider si camara.

Cand ai ajuns la  produsele alimentare, poate ca ar fi bine sa te gandesti la metoda KonMari - iti aduc vreo bucurie acestea? Chiar ai nevoie de o duzina de cani cu zambete amuzante pe ele?.

Incearca sa gasesti locul potrivit pentru toate obiectele de care decizi sa scapi - fie ca este vorba despre un centru de caritate, fie ca le vinzi online sau le trimitic la reciclat. Si nu uita sa cumperi ceea ce ai nevoie sau ceea ce apreciezi cu adevarat..